Tilknytningsmønstre - psykolog1 ApS

Klinik for rådgivning til og behandling af børn og familier
Gå til indhold
Tilknytningsmønstre hos voksne:

Der er rigtig god grund til at have fokus på voksnes tilknytningsmønstre, idet den voksnes tilknytningsmønstre er bestemmende for personens evne til at skabe relationer, indgå i sociale sammenhænge og for at kunne knytte sig til andre.

Vi oplever alle ved fødslen at bevæge os fra et lille, varmt, tæt omsluttende og trygt rum ud i stor og uoverskuelig verden, hvor vi instinktivt ved, at vi ikke vil kunne overleve uden, at andre passer på os. Vi bliver dermed bogstavelig talt født til at være utrygge. Vi skal først til at lære en ny tryghed, der indebærer, at vi skal lære at knytte os til en anden persone for at føle os trygge. Karakteren af den måde, vi lærer at knytte os til andre i løbet af den første tid efter, vi er blevet født, har afgørende betydning for vores tilknytningsmønstre og dermed for den måde vi resten af livet vil danne relationer og knytte os til andre mennesker på.

Lærer vi tryghed på den rigtige måde, vil vi udvikle et trygt tilknytningsmønster, men lærer vi ikke i tilstrækkelig grad tryghed i forhold til andre, kan vi udvikle et utrygt tilknytningsmønster, der afhændigt af omstændighederne kan være enten ambivalent, undgående eller desorganiseret. Under alle omstændigheder vil et utrygt tilknytningsmønster kunne påvirke en persons evner til at indgå i sociale sammenhænge og opbygge relationer til eller knytte sig til andre og dermed påvirke både trivsel og hverdag hos en personen.

Jeg har stor erfaring med undersøgelse og vurdering af tilknytningsmønstre med voksne gennem samtaler og ved brug af Adult Attachment Interviews. En sådan undersøgelse kan også danne grundlag for et terapeutisk behandlingsforløb.Psykolog 1 ApS
Langes Gård 26, st.
4200 Slagelse
Tlf. 4074 3401
mail@psykolog1.dk
CVR 40310789
Tilbage til indhold